TEOKSET


Vapaus valita kohtalonsa
(2022) WSOY

ISBN: 9789510474402

Romaani nappaa mukaansa nopeasti. Lähes dekkaria muistuttava tarina etenee rivakasti, ja Anissan isoäidin päiväkirjamerkinnät Algerian sodasta 1960-luvun alussa tuovat kerrontaan rytmiä sekä avaavat tarinan historiallista taustaa.
Minna Juuti, Anna

Vapaus valita kohtalonsa on kiehtova elämänmakuinen romaani, joka paitsi viihdyttää myös sivistää lukijaansa.
Kirjakaapin kummitus-blogi

Puhuttevin osa romaania on päähenkilön isoäidin päiväkirja, joka kertoo Algerian ja Ranskan pitkästä ja monimutkaisesta suhteesta. Sirtomaavallan pitkät varjot näkyvät Ranskassa edelleen ja tästä lukisi mieluusti lisääkin.
Kulttuuritoimitus.fi

Heikkilän romaani on aika ihana. Helppolukuinen, hyvin kirjoitettu ja mukaansa tempaava kirja sopii muillekin kuin frankofiileille.
Tiia Oikarinen / #tiianlukupäiväkirja


Miksi Ranska raivoaa?
- Macron ja keskiluokan kapina
(2019) S&S

ISBN: 9789515248695

Suosittelen lämpimästi kirjaa luettavaksi niin Ranskasta kuin Euroopasta yleisemminkin kiin-nostuneelle. Heikkilä kirjoittaa erittäin sujuvasti, asiantuntevasti ja elävästi. Keltaliivit voivat ehkä olla passé, mutta muutokset ovat läsnä joka päivä 24/7. Janne Hopsu, MTV-Uutiset

Seuraan eurooppalaisia uutisia sekä kotimaisesta että ulkomaisesta mediasta. Silti Annastiina Heikkilän Miksi Ranska raivoaa? (S&S, 2019) tarjosi minulle lisää sävyjä siihen, mitä ranskalaisessa yhteiskunnassa tapahtuu tässä ajassa. On hienoa, että toimittajat kirjoittavat myös kirjoja seuraa-mistaan aiheista. Se on tärkeää demokratiatyötä. Ranska on tärkeä maa EU:ssa ja maailmassa. Siksi arvostan sitä, että sen poliittisia tapahtumia taustoit-tavia kirjoja tehdään myös suomeksi.
Suvi-Anne Siimes, Markkinointa & Mainonta

"Miksi Ranska raivoaa? on vetävästi kirjoitettu reportaasi ja avaa paljon lisää ranskalaista kulttuuria ja politiikkaa."
Elisa Helenius, Sateenkaarimaalari-blogiBibistä burkiniin
- Totuuksia ranskatar-myytin takaa
(2018) S&S

ISBN: 9789515246110

Teos pureutuu oivaltavasti ranskalaisen yhteiskunnan kipupisteisiin läskifobiasta rasismiin ja huivikiistasta naisten jihadismiin.
Silvia Hosseini, Image

Tämä kirja on ihan must kaikille Ranskasta tai feminismistä kiinnostuneille. Annastiina Heikkilä on hankkinut paljon tietoa, ja hän kirjoittaa sekä älykkäästi että viihdyttävästi.
Tyyne Pennanen, Anna

Heikkilän sujuvasti kirjoitetun kirjan iso ansio on tuoreus, hyvät tilasto- ja faktatiedot sekä joukko mielenkiintoisia haastateltavia.
Pirkko Kotirinta, Helsingin Sanomat

.